Cum să preveniți accidentele utilizând preșurile de cauciuc

Estimated read time 4 min read

Preșurile din cauciuc au scopul de a vă mențină în siguranță în timpul navetei zilnice și în timpul călătoriilor lungi. Din păcate, utilizarea incorectă a acestor accesorii a dus la unele accidente nefericite. Dar de cele mai multe ori, preșurile în sine nu sunt cele de vină.

Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță când folosiți preșurile din cauciuc pentru mașină, iată câteva sfaturi despre cum să utilizați corect aceste accesorii. 

Mențineți pedalele curate și neobturate

Unii oameni își acoperă pedalele mașinii cu un alt strat de preșuri, sperând că le vor proteja de deteriorare și că le vor menține curate. Cu toate acestea, ceea ce nu își dau seama este că este extrem de nesigur, deoarece nu veți putea ajunge și călca bine pe pedale dacă sunt acoperite.  

Pedalele mașinii și zona înconjurătoare trebuie să fie întotdeauna libere și fără obiecte prin jur, pentru a vă asigura că le puteți accesa cu ușurință oricând este necesar. Dacă utilizați mai multe straturi de preșuri de cauciuc, unele dintre acestea s-ar putea să alunece atunci când conduceți. Ca urmare, acestea s-ar putea bloca sub pedale, de unde puteți pierde controlul mașinii.  

Păstrați curățenia podelii din mașină

Mulți șoferi pierd controlul asupra vehiculului atunci când conduc, din cauza obiceiului lor de a pune genți de mână, papuci și sticle în spațiul pentru picioare al șoferului. Acestea se pot rostogoli de fiecare dată când frânați sau vă întoarceți în timpul conducerii. Odată ce blochează pedalele după ce se rostogolesc, veți pierde controlul vehiculului. 

Preșurile din cauciuc
Preșurile din cauciuc sunt usor de curatat

Asigurați-vă că podeaua mașinii este întotdeauna curată și fără obiecte aruncate prin jur înainte de a conduce. Spațiul pentru picioare a șoferului este de o importanță deosebită. Ați putea opta să aveți mai multe pubele mici în interiorul mașinii unde să aruncați gunoaiele. O cutie de depozitare este un alt instrument la îndemână pentru a vă depozita gențile, papucii sau pantofii. 

Folosiți doar un rând de preșuri de cauciuc 

Piața este acum plină de diferite tipuri de covorașe pentru mașini, de la preșuri de cauciuc până la preșuri cu țesătură, preșuri din material textil, preșuri universale și chiar preșuri 3D. Fiecare dintre aceste preșuri auto are propriul set de proprietăți de protecție.  

Am montat preșurile din cauciuc lux pe masina – a schimbat total interiorul?

Dar aceste diferențe sunt și motivul pentru care unii oameni stivuiesc mai multe straturi de preșuri unul peste altul, fără să-și dea seama că fac mai mult rău decât bine.  

Dacă aveți mai multe straturi de preșuri, nu puteți garanta o amplasare sigură și sigură. Drept urmare, covorașele s-ar putea muta, punându-vă în pericol în timp ce conduceți. Un singur preș este adesea mai mult decât suficientă pentru a păstra curățenia mașinii, cu condiția să aveți grijă de el în mod corespunzător.  

Ce este important 

Investiția în preșuri de cauciuc montate profesional și de înaltă calitate poate reduce dramatic pericolele asociate cu utilizarea lor. Nu uitați că preșurile pe care le utilizați pot face diferența între un accident mortal și pilotarea în siguranță, așa că fiți întotdeauna înțelepți în alegerile voastre. 

Din aceeasi categorie:

You May Also Like

More From Author