Sfaturi de îngrijire și întreținere pentru cartușele de imprimantă HP

Estimated read time 4 min read

Cartușele de imprimantă HP nu sunt ieftine. De fapt, acestea sunt printre cele mai scumpe consumabile din majoritatea birourilor și caselor. Vestea bună este că există mai multe modalități testate și dovedite care vă pot ajuta să profitați la maximum de cartușele de imprimantă. 

Cu echilibrul perfect între îngrijire și întreținere, puteți preveni probleme minore și majore cu cartușele de imprimantă.

Îngrijirea cartușelor de imprimantă HP înainte de montare

Pare simplu să schimbi un cartuş de imprimantă. La urma urmei, trebuie doar să introduceți acest lucru în spațiul alocat de la imprimanta cu jet de cerneală. Cu toate acestea, sunt câteva indicații standard de urmat înainte de a instala un cartuş de imprimantă.  

Verificați cu atenție cartuşul pentru orice urme de deteriorare înainte de montare. Verificați dacă clapeta de tragere din plastic sau clema cartuşului este fixată corect. S-ar putea să fiți nevoiți să scoateți mai întâi bucata de bandă de plastic care acoperă clema și orificiul de aerisire. 

Cartușele de imprimantă HP
Există câteva recomandări standard de urmat înainte de a utiliza cartușe într-o imprimantă HP

Agitați bine cartuşul pentru a ajuta la amorsarea cernelii. De asemenea, puteți încerca să bateți ușor cartuşul de mai multe ori pe o suprafață tare. Verificați cipul de contact auriu al cartusului, pe care îl puteți găsi adesea pe lateral. Această componentă electrică permite dispozitivului de imprimare să adune date privind nivelurile curente de cerneală.  

Ștergeți cipul de contact auriu cu o cârpă care nu lasă scame dacă îl atingeți accidental și verificați dacă zgârieturi, impurități sau praf pe el.  

Îngrijirea cartușelor de imprimantă în timpul montării  

Cartușe de imprimantă HP urmează proceduri de instalare diferite în funcție de tip. Asigurați-vă că ați consultat manualul de instrucțiuni al imprimantei dvs. Dacă nu există un manual disponibil, puteți căuta online o versiune PDF. De asemenea, puteți viziona un videoclip pe YouTube despre cum să instalați un cartus. Tot ce trebuie să faceți este să efectuați o căutare folosind modelul imprimantei dvs.

Imprimantă cu jet de cerneală fără fir HP OfficeJet Pro 8025/8028 All-in-one Unboxing and Wireless Setup

Cartușul imprimantei trebuie să se potrivească cu ușurință. Nu forțați niciodată intrarea, deoarece ați putea deteriora punctul de contact sau chiar să dislocați un alt consumabil la fel de scump cum ar fi capul de imprimare.  

Nu uitați să opriți imprimanta înainte de a monta sau scoate cartușele de imprimantă HP. Opriți imprimanta folosind butonul de pornire. Acesta va lăsa imprimanta să revină la poziția inițială, unde va fi protejată de uscare.  

Sfaturi pentru depozitarea cartușelor de imprimantă

Mulți oameni fac adesea greșeala de a nu cumpăra cartușe de imprimantă în vrac, chiar dacă imprimă în mod regulat. Ceea ce nu își dau seama este că pot economisi mai mult când vine vorba de costurile de înlocuire a cernelii dacă cumpără un pachet multiplu. 

Cu toate acestea, dacă aveți cartușe suplimentare, este important să le depozitați corect. Mai jos sunt câteva recomandări standard de urmat pentru depozitarea și protejarea cartuşelor de imprimantă: 

  • Acoperiți duza unui cartus parțial utilizat cu polietilenă pentru a forma un spațiu etanș. Puneți niște bandă adezivă în jurul capacului, dacă este necesar. 
  • Nu ar trebui să păstrați niciodată cartușele de imprimantă pentru o perioadă lungă de timp. Asigurați-vă că cunoașteți data de expirare care este adesea găsită pe etichetă sau menționată în descrierea produsului online.  
  • Depozitați cartușele de imprimantă HP într-un loc întunecat. Nu le lăsați niciodată expuse la frig sau căldură extremă și nu le depozitați în interiorul unui vehicul fierbinte.  

Din aceeasi categorie:

You May Also Like

More From Author